Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Şişli Meydanında o zamanki Desoto Acentasının bulunduğu yerde iki katlı bir konaktır. Bu konak okul olarak kullanılmaya başlamadan evvel bir müddet hastane olarak kullanılmıştır. Okulumuzun eski adı 43. ilkokulu idi. 8 dershanesi vardı. Numaralı okul adlarının Türk büyükleri isimleri veya önemli tarihlere çevrilmesi üzerine okulumuzun adı da büyük kurtarıcımız Atatürk'ün şimdiki Atatürk İnkılabı Müzesi olan evinin bu semtte oluşu ve 19 Mayıs tarihi olayının bu evde hazırlanışı gözönüne alınarak okulumuza Şişli 19 Mayıs İlkokulu adı verilmiştir. Kira ile kullanılan eski binanın satılması üzerine şimdiki binanın arsası kamulaştırılmıştır. 118.000 liraya satın alınmıştır. Binanın temeli 22 Nisan 1954 tarihinde atılmıştır. Kalorifer tesisatı hariç 400.000 liraya çıkan bina 26 odalıdır. Hayırsever vatandaşlar ve velilerin yardımıyla 5.000 dolar temin edilerek Almanyadan getirilen kalorifer tesisatı 44.000 liraya mal olarak yaptırıldı. Okulumuz bu binada 29 Eylül 1955 tarihinde eğitime açıldı. Okulumuz 2010 yılında imam-hatip ortaookulu olmuştur. 2020 yılında okulumuz yeni binasına taşınmış ve adı Hacı Mehmet Özdemir İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. Okul binamız olarak Hacı Mehmet Özdemir tarafından yaptırılmış ve milli eğitime devredilmiştir. 2022 yılında okulumuz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştur. Ortaokul kısmı lise bünyesinde devam etmektedir.

Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 18.01.2023 14:17 - Görüntülenme: 288